SELFIE/sh/ME, umetniški avtoportret v času selfiev, mednarodna skupinska razstava

Razstavišče: Mestna galerija in Galerija Herman Pečarič Piran
Trajanje: 20. december 2019 – marec 2020
Kustosinja razstave: Majda Božeglav Japelj
Odprtje: petek, 20. november 2019, ob 19.00

Naslov razstave SELFIE/sh/ME je skovanka angleških besed self-portrait (avtoportret), selfish (sebičen) in selfie (sebek). Izraz  namiguje na vsebino razstave, ki se dotika umetniškega avtoportreta danes.

Avtoportret je bil in ostaja eden od likovnih motivov, s pomočjo katerega se umetniki predstavljajo svetu na sliki, risbi, kipu, fotografiji ali s pomočjo drugih, novih medijev. Strast po samoupodabljanju je danes s pomočjo novih tehnologij »okužila« tako rekoč vsakega izmed nas, naša podoba se s samosprožilcem bliskovito prenaša od pametnih telefonov do socialnih omrežij. Vsakodnevno smo hote ali nehote priča poplavi insceniranih samoupodobitev, med katerimi se najdejo tudi zanimive, z dodano vrednostjo.

Zato bomo na mednarodni razstavi umetniških avtoportretov ponudili tudi izbor po spletu (fb + www) poslanih selfijev sledilcev naše galerijske dejavnosti. Printe fotografij (ok. 50) bomo natisnili v manjšem formatu na kapa plošči in jih razstavili v eni od piranskih galerij. Zaželeno je, da imajo fotografije naslov, ki pojasnjuje vsebino, obvezno pa naj bosta napisana leto nastanka  in ime avtorja samoposnetka. Vabljeni torej, da se z virtualnega prizorišča  preselite v resnični svet umetniške galerije in razkrijete eno od vaših podob!

Druge informacije in termini:
ZADNJI ROK ZA POŠILJANJE SELFIJEV: 30. november 2019