Avtor:Nives Marvin, Andrej Medved
Naslov:Jaka Jeraša
Kraj:Piran, Slovenjia
Založnik:Obalne Galerije Piran
Leto objave:2020
Fotografa Jako Jerašo v Obalnih galerijah Piran spremljamo in z njim sodelujemo že od sedemdesetih let dalje. S pregledno razstavo v treh razstaviščih in monografsko publikacijo pa prvič celostno predstavljamo in dokumentiramo njegov več kot štiridesetletni opus. Številni vsebinski sklopi ali cikli, ki jih je v tem obdobju ustvarjal, a jih nikoli ni konkretno poimenoval, dokazujejo, da v svojem izrazu, enakovredno obvladuje tradicionalno črno-belo in barvno fotografsko tehniko. Nekatere izmed teh ciklusov je javnost že spoznala na številnih razstavah.
Avtor:Patrizio De Mattio, Sabrina Zannier
Naslov:Maravee Dress
Kraj:Rodeano (UD), Italija
Založnik:Lito Immagine
Leto objave:2020
Avtor:Patrizio De Mattio, Sabrina Zannier
Naslov:Maravee Object
Kraj:Rodeano (UD), Italija
Založnik:Lito Immagine
Leto objave:2019
Avtor:Majda Božeglav Japelj
Naslov:Selfish Me
Kraj:Piran, Slovenjia
Urednik:Obalne Galerije Piran
Leto objave:2019
Avtoportret sodi v železni repertoar motivov pretekle, a tudi sodobne likovne umetnosti. Samoupodobitev je sredstvo, s katerim so se umetniki predstavljali drugim tako pred kot po izumu fotografije, in tako je tudi danes, s pomočjo novih medijev. Strast po samoupodabljanju, nekdaj privilegij ustvarjalnosti redkih posameznikov je v sodobnem času sprožila bliskovito prenašanje slik s pametnih telefonov do socialnih omrežij, tako da smo dandanes ves čas priča pravi bulimiji insceniranih samoupodobitev.
Avtor:Goran Milovanovič
Naslov:Forma viva 1982-2014
Kraj:Kostanjevica na Krki, Slovenjia
Založnik:Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki, Obalne Galerije Piran
Leto objave:2015
Obletnice so priložnost za premislek, pregled opravljenega, merjenje in vrednotenje učinkov, ne nazadnje preverjanje sledi, ki jih prinaša nam in našim zanamcem. Ti bodo, upajmo, tudi nadaljevali začeto delo. Več kot 50 let obstoja in delovanja Mednarodnega simpozija kiparjev Forma viva je priložnost za analizo prehojene poti ter pogled v prihodnost. Razstava in pričujoča monografija sta dokaz, da je ideja začetnikov mednarodnega kiparskega simpozija živa in v dobri kondiciji, kar daje upanje, da bo prilagojena današnjemu času še dolgo privabljala in združevala kiparje z vsega sveta.
Avtor:Nives Marvin
Naslov:Mira Ličen Krmpotić
Kraj:Izola, Slovenjia
Založnik:Obalne Galerije Piran
Leto objave:2010
Podobe Mire Ličen Krmpotić niso religiozne slike, čeprav z naslovi aludirajo na svetopisemske dogodke; še manj so to realistični opisi, čeprav gre za figurativni likovni izraz. In vendar niso le privid, halucinantna stanja. Te slike so sublimna dela dela brez realnega objekta, so fantazme praznine ob izgubi Sina in želje po združitvi z božjim.
Avtor:Peter Baum
Naslov:Nicola De Maria: Poesia Dipinta
Kraj:Zürich, Švica
Založnik:Unikate Zürich
Leto objave:1998
Avtor:Enzo Di Martino
Naslov:Marino Marini ∙ Grafični opus
Kraj:Milano, Italija
Založnik:Fabbri Editori
Leto objave:1994