Delavnica: Zalepi, zavij, posprejaj! | Torek, 5. 4. 2022 od 10h dalje | Tartinijev trg, Piran

Na razstavi Panorama. Izbor iz umetniškega fonda Obalnih galerij Piran bodo javnosti predstavljeni nekateri najpomembnejši umetniki in dela, ki jih Obalne galerije Piran hranijo v svojih zbirkah.Ob tej priložnosti vas vabimo na dinamično delavnico Zalepi, zavij, posprejaj!,ki jo bo vodila kustosinja Obalnih galerij Piran Ana Papež.
Po vodstvu in predstavitvi umetniških del, njihovih avtorjev in nekoliko manj znanih zanimivosti in podrobnosti iz pestre zgodovine Obalnih galerij Piran, bo sledila zanimiva delavnica, ki bo potekala v vhodni avli Mestne galerije Piran. Ta bo v času trajanja razstave preurejena v kreativni laboratorij.
Delavnica Zalepi, zavij, posprejaj!.je primerna za otroke različnih starosti osnovnih in srednjih šol. Izvesti jo je mogoče za šolske skupine, pa tudi  za samostojno ustvarjanje ob individualnem obisku razstave Panorama. Na delavnicah bodo mladi ustvarjali v sodobnih likovnih tehnikah, kot so kolaž, ovijanje predmetov in sprejanje. Izhodišče za delavnico predstavljajo dela iz zbirke Obalnih galerij Piran, kot sta na primer Plaža (1966) Avgusta Černigoja in Christojev Wrapped Reichstag (1971–1995).
Gre za dela ustvarjena v likovnih tehnikah, značilnih za umetnost druge polovice 20. stoletja. Med pionirji teh takrat revolucionarnih tehnik izstopata prav Christo in Jeanne-Claude, ki sta s svojo specifično tehniko »zavijanja« razvila megalomanske projekte in razširila polje t.i. Land arta.
Del delavnice, ki vključuje sprejanje, se bo odvijal na Tartinijevem trgu, v torek, 5. 4. 2022 od 10h dalje, v primeru dežja pa v četrtek, 7.4. 2022. Pri tem delu bo sodeloval vizualni umetnik in glasbenik Emil Memon iz Kopra, ki je desetletja živel predvsem v New Yorku. Velja za edinega slovenskega Pop art umetnika, ki je aktiven predstavnik newyorške umetniške scene.
Več informacij in prijave :
Tel.: 070 760 950

Christo and Jeanne-Claude, Wrapped Reichstag, 1971 – 1995