57. Mednarodni Slikarski Ex-Tempore | 27. avgust‒3. september 2022

 

 

 

Ex-tempore Piran je eden najpomembnejših likovnih dogodkov v slovenski Istri,  prepoznaven po svojem tekmovalnem značaju in dolgi tradiciji. Udeležujejo se ga akademsko formirani ustvarjalci, mladi likovniki in ljubitelji slikarstva, ki prihajajo iz Slovenije in različnih, predvsem sosednjih držav.

 

V Obalnih galerijah Piran želimo, da bi tudi letošnjo edicijo zaznamovala udeležba mladih; njim je že vrsto let namenjena tudi posebna nagrada v obliki osebne razstave v piranski Galeriji Herman Pečarič.

Mednarodna strokovna žirija v sestavi Riccardo Caldura, direktor Akademije lepih umetnosti v Benetkah (Italija), Vadim Fiškin, umetnik, znanstvenik, gostujoči profesor na Kunstuniversität (2006-2007) v Linzu in profesor na Univerzi za umetnost in oblikovanje v Karlsruheju v letih 2012-2018 (Slovenija), in Jerica Ziherl, umetnostna zgodovinarka in ravnateljica / kustosinja / v Muzeju Lapidarium v Novigradu (Hrvaška), bo opravila izbor slik za razstavo v Mestni galeriji Piran in Galeriji Monfort Portorož ter podelila  še druge vabljive nagrade, med temi vrsto odkupnih in najvišjo, grand-prix.

 

Slovesna podelitev nagrad ob zaključku s kulturnim programom bo v soboto, 3. 9. 2022, ob 20.30 na Tartinijevem trgu v Piranu.

 

Veselimo se vašega odziva in nasvidenje v Piranu!

 

Obalne galerije Piran