V mesecu maju, ko obeležujemo Mednarodni dan družin (15. 5.) in Mednarodni dan muzejev (18. 5.), Obalne galerije Piran med 15. 5.-22. 5. 2021 vabimo družine na brezplačen ogled razstave Maravee dress Jaz bivam v Mestni galeriji Piran.

Po ogledu razstave bo družinam omogočena zabavna ustvarjalna delavnica »MASKA, NE ME FARBAT!«.

Člani družine bodo prejeli kakovostno pralno masko iz posebnega inovativnega hipoalergenega netkanega materiala in bodo vabljeni, da si jo z barvami za tekstil porišejo oz. okrasijo po lastnem okusu.

Razstava z naslovom Jaz bivam ponuja dinamičen dialog in preplet različnih likovnih zvrsti: fotografija, moda, performans, video, instalacija. Skozi enakovredno izmenjavo identitetnih vlog med telesom in obleko se inscenira koncept habitusa. Med preteklostjo in prihodnostjo, skozi citate in inovacije, postane pomembno raziskovanje spreminjajočega se bitja, s čimer je pozornost gledalca preusmerjena na sam naslov JAZ BIVAM in s tem na vprašanje: ali človekova identiteta naseljuje obleko ali pa je obleka tista, ki oblikuje našo identiteto in se predstavlja skozi telo?

Vljudno vabimo vse družine, da si okrasijo/porišejo masko po svoji meri in lastnem modnem okusu!

Zabavna družinska delavnica »MASKA, NE ME FARBAT!« je na voljo vsak dan (razen ponedeljka) od 15.-22. 5. 2021 v Mestni galeriji Piran od 10h do 17h.