Skačem po travniku, plezam na drevo.

LIKOVNI NATEČAJ OD OBALNIH GALERIJ

Ta veseli dan kulture 2020: Skačem po travniku, plezam na drevo!

Tema: drevo, drevo življenja, polje, travnik, vrt, gozd

Kdo: od 1. do 105. leta

Kdaj: od 3.12. do 18.12.2020

Tehnika: poljubna

Kam: ana.papez@obalne-galerije.si

Letošnja naloga na Ta veseli dan kulture je, da si na spletni strani Obalnih galerij Piran (www.obalne-galerije.si) ogledate posnetka razstav Anje Jerčič Jakob Periferija(Mestna galerija Piran) ter Josa Kneza Upanje, glas, pot… (Galerija Loža Koper), ki bosta izhodišči za vaše ustvarjanje. Naj vas ogled razstav navdihne pri ustvarjanju vašega drevesa, travnika, gozda ali kateregakoli koščka narave, ki se vam ob ogledu pritihotapi v misli.

Ob Periferiji se boste srečali z obrobnimi prizori gozdnih površin, dopolnjenimi s svežimi podobami poljske krajine. Platna prikazujejo bohotne razprte zeljne glave, ki so preplavljene s šopi travnatih bilk. 

Pri Knezu pa gre za dela iz cikla, ki bi ga v grobem lahko razdelili na sklope, ki zajemajo motive dreves, krajine in abstrakcijo. Drevesa imajo posebno simboliko, saj s svojimi globokimi koreninami in visokimi vejami povezujejo zemljo in nebo.

Letošnji Ta veseli dan kulture je zaradi epidemiološke situacije vesel na drugačen način kakor prejšnja leta, ko so na Prešernov rojstni dan bila široko odprta vrata številnih kulturnih ustanov. V razstaviščih Obalnih galerijah Piran visijo umetniška dela, ki želijo biti videna kljub temu, da ne smejo biti direktno občudovana s stani ljubiteljev umetnosti.

Fotografijo vašega končnega dela, opremljeno z vsemi podatki napisanimi v levem kotu sprednje strani spodaj (naslov dela, vaše ime in priimek (če ne želite ni potrebno) ter tehniko) pošljite na e-naslov: ana.papez@obalne-galerije.si. Dela bodo objavila na fb in spletni strani Obalnih galerij Piran.