Vrtec Mornarček Piran

27.05.2021 – 06.06. 2021

Unesco projekt

Naš kraj: njegova kulturna in naravna dediščina

Po morju pluje ladja

Življenje v Istri je na vsakem koraku povezano z morjem. Morje vpliva na naš način bivanja in razmišljanja. Spoštovanje in varovanje morja poteka že od malih nog in le tako ga bomo ohranili za bodoče rodove.

V okviru Unescovega projekta Naš kraj: njegova kulturna in naravna dediščina – Po morju pluje ladja, v tem šolskem letu v vrtcu raziskujejo  pomorsko dediščino, ki obsega zelo široko področje dejavnosti. Od turizma, prehrane, prevozništva do tradicionalnih plovil. Z raziskovanjem pomorske snovne in nesnovne dediščine, želijo razvijati trajnostne kompetence – ohraniti tak svet, v katerem si bodo želele živeti in delati tako današnje kot tudi prihodnje generacije.

Ob zaključku projekta bo od 27. maja 2021 odprta razstava v galeriji Herman Pečarič, ki jo vsako leto, v sodelovanju z vrtcem Mornarček, organiziramo skupaj v Obalnih galerijah Piran.

Ob tem dogodku z veseljem obveščamo javnost, da smo po sanaciji stene v parku Galerije Hermana Pečariča, pridobili novo javno površino za različne pedagoške aktivnosti na odprtem.