ODPRTA VRATA – Razpis za izvedbo razstave v Obalnih galerijah Piran v terminu 20.6.2022 – 23.8.2022

Rok za oddajo razpisne dokumentacije je podaljšan do 25.4.2022!

Projekt Odprta vrata je zasnovan v obliki razpisa, ki se zaključi z izborom umetnika/umetnice, kustosa/kustosinje ali umetniške skupine za pripravo razstave. Namen razpisa je, da se na področju vizualne umetnosti primorskega prostora skozi konstruktivno in demokratično metodo odpre možnost spodbujanja nove umetniške produkcije in alternativnih sodobnih projektov.

Razpis ponuja umetnikom/umetnicam, strokovnjakom/strokovnjakinjam in kustosom/kustosinjam priložnost, da kustodiatu Obalnih galerij Piran (v nadaljevanju OGP) predstavijo svoj predlog za razstavo. Javni zavod bo izbranemu avtorju/avtorici nudil strokovno platformo za vzpostavljanje stikov z novim krogom strokovnih sodelavcev, kustosov in širše javnosti. V sodelovanju s kustodiatom OGP mu/ji bo omogočena organizacija skupinskih aktivnosti, seminarjev in predavanj.

Izbranemu avtorju/avtorici ali kolektivu bo omogočena samostojna predstavitev v Galeriji Hermana Pečariča v Piranu v terminu 20.6.2022 – 23.8.2022, ki vključuje  produkcijo razstave v višini do 1.000,00 evrov, promocijo dogodka po spletnih kanalih OGP in spremljevalni program ob razstavi (delavnice, srečanja, predavanja itd.).

Zahtevana dokumentacija:

  • motivacijsko pismo (1 stran);
  • predlog projekta (idejna zasnova do 2 strani, s skicami in slikovnim gradivom), največ 10 strani (v obliki PDF dokumenta);
  • CV (Europass – do 6 strani) in življenjepis (do 2 strani);
  • portfelj z izbranimi razstavnimi ali umetniškimi projekti v zadnjih treh letih, najmanj 1 projekt letno (zahtevan je PDF dokument z opisi, letnicami in kratko vsebinsko razlago razstavnega projekta);
  • portfelj z izbranimi umetniškimi deli (najmanj 10 umetniških del, realiziranih v zadnjih treh letih).

Rok za prijavo na razpis »Odprta vrata« se izteče 25.4.2022. Izbrani kandidat/kandidatka ali umetniška skupina bodo o izboru obveščeni v 14 delovnih dnevih po izteku razpisnega roka, vsi ostali pa v 21 delovnih dneh po izteku razpisnega roka. Odločitev strokovne komisije je dokončna.

Razpisno dokumentacijo sprejemamo izključno v digitalni obliki na naslov info@obalne-galerije.si. Na razpis se lahko prijavi vsakdo, ki odda popolno zahtevano dokumentacijo.