V zadnjem polletju je kolektiv Obalnih galerij Piran, ne glede na težke Covid-19 razmere, opravil pozitivno tranzicijo javne službe in zagnal konstruktivne spremembe, ki so potrebne za kakovostno preobrazbo dela zavoda v polju likovne umetnosti. V tem obdobju zato želimo tudi izpostaviti, da se je izvedla potrebna vizualna posodobitev spletne strani, ter vpeljava vsebin v trojezičnosti; splet bo namreč prvič v zgodovini zaživel v slovenščini, italijanščini in angleščini. Spletno stran smo posodobili v sodelovanju z mednarodnimi pripravniki, mladimi strokovnjaki iz področja likovne umetnosti.

Novi sodelavci, ki so financirani iz zunanjih virov, so pričeli z delom v Obalnih galerijah Piran med 20.5. in 1.6.2021: od tega trije mladi univerzitetni strokovnjaki (kustosi, kritik in spletna dizajnerka) iz evropskih mednarodnih šol. V smeri kadrovske nadgradnje, smo s pomočjo ZZRS pridobili tudi dva strokovnjaka prek programov za usposabljanje, en umetnostni zgodovinar in antropolog, drugi visoko izkušeni računalniški tehnik.

Clemente Miccichè se je rodil leta 1994 v Milanu. Po študiju filozofije v Milanu se je specializiral na področju vizualne kulture in filozofije slike. Prakso je opravljal v pomembnih državnih in mednarodnih institucijah, kot sta milanski Trienale in arhiv Gerharda Richterja v Dresdnu. Kot kustos je organiziral tudi številne razstave v Milanu, Materi in Benetkah, ter sodeloval pri ustanavljanju različnih kulturno-umetniških združenj. Trenutno piše o umetnosti in kulturi za različne časopise in spletne revije.


Giorgia Simioni se je rodila leta 1996 v kraju Bassano del Grappa. Začela je študij oblikovanja – arhitekture notranjih prostorov na Evropskem inštitutu za oblikovanje s sedežem v Benetkah, nato pa se je
 dločila, da bo svojo strast združila s svetom umetnosti, zahvaljujoč naprednemu tečaj kuratorskih praks in sodobnih umetnosti na Šoli za kuratorstvo v Benetkah. Trenutno deluje kot umetniška vodja na projektih in grafična oblikovalka. V zadnjem letu se je lahko preizkusila tudi v vlogi oblikovalke in kustosinje nekaterih začasnih razstav.


Samantha Chia se je rodila v La Speziji leta 1993. Diplomirala je leta 2016 iz Znanosti o kulturni dediščini na Univerzi v Pisi, leta 2019 pa iz Ekonomije in upravljanja umetnosti ter kulturnih dejavnosti na beneški univerzi Ca' Foscari. Med najpomembnejšimi poklicnimi izkušnjami so izkušnje v zbirki Peggy Guggenheim in v zgodovinskem arhivu za sodobno umetnost beneškega bienala (ASAC). Pred kratkim se je kot kustosinja prvič pomerila v kuriranju skupinske razstave v Benetkah.