Obalne galerije Piran (OGP) od začetka meseca decembra kot vršilka dolžnosti direktorice vodi Mara Ambrožič Verderber, mednarodno uveljavljena raziskovalka in strokovnjakinja za kulturne politike in sodobno umetnost, ter kuratorka projektov, urednica knjig in predavateljica. Glede vizije OGP je izpostavila večjo mednarodno vpetost OGP ter dvigovanje splošne kakovosti razstavnih projektov, konferenc ter raziskovalnih dejavnosti. Čas do novega razpisa bo izkoristila za to, da skupaj s strokovnim kadrom in sodelavci postavijo trdne temelje za konstruktivno sodelovanje vseh vpletenih akterjev in organov, ki bodo soustvarjalci novega poglavja OGP v sinergiji z 21.stoletjem.

Mara Ambrožič Verderber je Primorka, ki je študijske in delovne izkušnje na področju sodobne umetnosti pridobivala v Evropi, Angliji, Afriki, ZDA in Kanadi. Po študiju na Akademiji lepih umetnosti v Benetkah je končala magistrski študij na beneški Univerzi za Arhitekturo, na mednarodni Fakulteti za umetnost in dizajn, trenutno pa kot nagrajena štipendistka britanske univerze John Moores School of Art and Design v Liverpoolu zaključuje doktorsko dizertacijo.

V preteklih dvajsetih letih je sodelovala pri številnih mednarodnih razstavnih, umetniških, glasbenih in uredniških projektih. Delala je na prestižnem direktoratu za sodobne umetnosti in francoski kovnici Monnaie de Paris, na javnem beneškem zavodu za sodobno umetnost Fondazione Bevilacqua La Masa v Benetkah in sodelovala z nekaterimi svetovno uveljavljennimi muzeji likovne umetnosti (Smithsonian Institute iz Washingtona, Centre Georges Pompidou iz Pariza, Montreal Biennale, NITJA Centre for Contemporary Art Oslo). Bila je direktorica večletnega projekta »Paviljona NSK«, ki je bil predstavljen v okviru Beneškega bienala (2017). Leta 2007 je v sodelovanju z Mestno galerijo Ljubljana so-kurirala slovenski paviljon Venetian Atmospheric umetnika in prešernovega nagrajenca Tobiasa Putriha.

Mednarodne pedagoške izkušnje je pridobila kot gostujoča predavateljica na Univerzi Plymouth v Angliji, Univerzi IUAV v Benetkah, ter na pariških univerzah Sciences Po in Sorbona I. Kot poznavalka sodobnih trendov v umetnosti je predavala tudi na Akademiji za likovno umetnost in Akademiji za vizualno umetnost Univerze v Ljubljani ter v okviru simpozijev v Muzeju sodobne umetnosti in Moderni galeriji v Ljubljani.