Obalne galerije Piran v poletnih mesecih pripravljamo nekaj novih razstav in dogodkov, tokrat posvečenih predvsem primorskim umetnikom in obenem poročamo o spletnih novostih. V Galeriji Loža v Kopru bo od 2. julija do 5. septembra na ogled osebna razstava koprskega umetnika TILNA ŽBONE z naslovom MESEČEV ODSEV, ki zajema opus najnovejših slikarskih del v prostorskem prepletu s sodobno tehnologijo. Avtor torej ostaja na pozicijah, ki si jih je zastavil na začetku svoje umetniške poti, ko je v svojem delu povezoval klasične slikarske postopke s spoznanji novomedijskih praks.

Pirančanka MIRA LIČEN je uveljavljena vsestranska primorska umetnica in restavratorka. Njena slikarska avtopoetika je prepoznavna po barvitem in izpovedno ekspresivno občutenem izrazu, ki je vedno blizu abstraktnega, čeprav daje slutiti figuralno izhodišče, motivno vezano na genius loci ali na določljivo duhovno in versko tradicijo evropskega prostora. Dobro desetletje po pregledni razstavi v OGP in beneški Galeriji A + A, se tokrat predstavlja v piranski Mestni galeriji z razstavo slik in steklenih objektov z naslovom LUX ET VOX, ki bo na ogled od 9. julija do 29. avgusta.

V piranski Galeriji Herman Pečarič je v poletnih mesecih na ogled kiparska razstava VOJCA SODNIKARJA PONISA (1959−2019) z naslovom PIETRUZZE / KAMENČKI. OGP v sodelovanju s Skupnostjo Italijanov Giuseppe Tartini Piran organiziramo zanimivo vodstvo po razstavi, ki se bo v nedeljo, 11. julija 2021, pričelo ob 17:00 v Ateljeju Svojc na zraku v Parecagu 24 in nadaljevalo ob 18:30 v Galeriji Herman Pečarič. Življenje in delo kiparja bo predstavil likovni kritik ENZO SANTESE.

Fotografska razstava DK SCOTOMA v Galeriji Loža se je iztekla. Video posnetek predstavitve razstave, ki vključuje intervjuje s kustosinjami in umetnikom, si lahko ogledate na spletni strani OGP.