LJUBEZEN, medgeneracijska delavnica v tehniki kolaža v Gledališču Tartini Piran

“Treba je priznati, ljubezen je velik učitelj. Človeka nauči biti, kar ni bil nikoli."
Moliere

Obalne galerije Piran vas, v sodelovanju z TA Maono Piran, vponedeljek, 16. 8. 2021 ob 17h vabimo na delavnico Ljubezen, ki se bo odvijala v Gledališču Tartini Piran, v sklopu razstave Safeta Zeca Objemi in Exodus.
Delavnica bo potekala v tehniki kolaža (iz francoščine coller – lepiti), vabjeni pa ste vsi, ki ste se že srečali s katerokoli obliko ljubezni in znate lepiti (od 10 do 120 let).Ves material bo na voljo v Gledališču Tartini. Delavnica je brezplačna.

Ker je število udeležencev omejeno (20 oseb), je predhodna prijava obvezna!

Prijave: Ana Papež, kustosinja pedagogonja: tel 070 760 950 ali ana.papez@obalne-galerije.si

Po zaključeni delavnici bo ob 19h sledila otvoritev razstave vaših del v veži Gledališča Tartini Piran. Razstava bo na ogled do petka 27. 8. 2021.RAZSTAVA: SAFET ZEC
Zec je cikla Objemi in Exodus ustvarjal zadnjih 20 let, navdahnjen z globokim spoštovanjem do sočasnih tragičnih dogajanj, zlasti do tragedije v Srebrenici, do žalostne ljubezenske zgodbe Boška in Admire (imenujejo ju sarajevska Romeo in Julija) in do sodobne globalne migrantske problematike s poudarkom na otrocih kot najbolj nedolžnih žrtev. Razstavo spremlja večjezični katalog z zapisi Giandomenica Romanellija in Nives Marvin, oblikovala ga je Hana Zec.


Organizatorji: Obalne galerije Piran, TA Maona Piran, Društvo Prijatelji zakladov sv. Jurija Piran.

Soorganizatorji: Občina Piran, Skupnost Italijanov Giuseppe Tartini Piran, Župnija Piran, Avditorij Portorož-Portorose, Turistično združenje Portorož.