Obalne galerije Piran

GALERIJA
HERMAN PEČARIČ


FORMA VIVA

EX-TEMPORE PIRAN

PIRANSKI DNEVI
ARHITEKTURE


ARTMARKET

.
 
  53. MEDNARODNI SLIKARSKI EX-TEMPORE PIRAN 2018


  Piran, Portorož, 1. - 8. september 2018
 

Slovesna podelitev nagrad in odprtje razstav v soboto, 8. septembra 2018, ob 20.30 uri.

V tednu od sobote, 1. do sobote, 8. septembra 2018, se bodo slikarji in drugi likovniki prijavili ter žigosali podlage v Monfortu v Portorožu, Ljubljani, Celju, Mariboru, Novi Gorici, Brežicah, Pulju in na Reki, dela pa bodo oddali v portoroškem Monfortu najpozneje do petka, 7. septembra, do 14.00 (vse informacije na www.obalne-galerije.si). Izbor del za razstavo in nagrade bo opravila mednarodna strokovna žirija v sestavi: Nadežda Elezović (Hrvaška), Marco Puntin (Italija), Andreja Hribernik (Slovenija). 

V letošnjem bogatem fondu razpisanih nagrad bomo podelili več različnih nagrad: ob prestižnem GRAND PRIXU v vrednosti 2.000 Eur še velike odkupne nagrade v vrednosti 1.000 Eur, odkupne in hotelske nagrade, posebne nagrade, nagrada za perspektivnega mladega avtorja, nagrade za dela na papirju in  častno priznanje občinstva.   

Ob Ex-temporu Piran bomo v tednu od 1. do 8. septembra organizirali s sodelovanjem drugih piranskih ustanov številne spremljevalne prireditve. Namenjene bodo različnemu občinstvu in bodo obogatile kulturni utrip slikovitega Pirana. 

Slavnostna podelitev nagrad ter odprtje razstav izbranih slik (v Mestni galeriji Piran in razstavišču Monfort v Portorožu) pod pokroviteljstvom župana Občine Piran, Petra Bossmana, bo v soboto, 8. septembra, ob 20.30 uri na Tartinijevem trgu v Piranu. 

V primeru slabega vremena bo prireditev v Mestni galeriji Piran.

Razstava v Mestni galeriji Piran in razstavišču Monfort Portorož bo na ogled od 8. septembra do 28. oktobra 2018. 

Kontakt: Jelka Kukovič, info@obalne-galerije.si, T 05 6712 080

  TTL