Obalne galerije Piran

GALERIJA
HERMAN PEČARIČ


FORMA VIVA

EX-TEMPORE PIRAN

PIRANSKI DNEVI
ARHITEKTURE


ARTMARKET

.
 
  JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI ROSANNE RALJEVIĆ CEGLAR
RITMI NARAVE, unikatni nakit


  Sobota, 7. oktober 2017, ob 11.00 v Galeriji Herman Pečarič Piran
 

Vljudno vabljeni na zaključno vodstvo po razstavi unikatnega nakita izolske ustvarjalke Rosanne Raljević Ceglar, ki bo v soboto, 7. oktobra 2017, ob 11.00 v Galeriji Herman Pečarič. Po razstavi vas bosta popeljali avtorica in kustosinja Nives Marvin. 

Unikatni nakit Rosanne Raljević Ceglar je prvič na Primorskem predstavljen na avtorsko zasnovani razstavi Ritmi narave v piranski Galeriji Herman Pečarič. Avtorica večkrat poudarja, da so glavni vzgibi pri njenem ustvarjanju rojstni in bivanjski prostor ter narava z vsemi svojimi elementarnimi danostmi. Prvinskosti in arhetipike mikro kozmosa obmorskega ambienta, zlasti zagonetnega podvodnega sveta, so ji tisti navdih in izziv, ki ju neprekinjeno ročno udejanja v izvirnih vzorcih in formah, določljivih za njene kolekcije. Na avtorsko zastavljeni razstavi se obiskovalec sprehaja med gracilno elegantnimi zapestnicami, ekstravagantnimi ogrlicami, minuciozno realiziranimi prstani in drugimi stvaritvami, ustvarjenimi z mreženjem žičk (iz bakra, srebra, jekla, tudi papirja): v svojem bistvu so res modni dodatki, ki pa odsevajo še intimna avtoričina videnja, razumevanja in čutenja okolja, v katerem živi. 

Rosanna Raljević Ceglar (Pulj, 1972) je diplomirala na beneški akademiji leta 1996. Leta 2008 se je preselila v Slovenijo in ustvarila blagovno znamko unikatnega nakita NIIRO. Živi in ustvarja v Izoli.

Razstava je na ogled do nedelje, 8. oktobra. 2017, od 10.00 do 17.00.

 

Kontakt: nives.marvin@obalne-galerije.si, T 041 630 689
TTL