Obalne galerije Piran

GALERIJA
HERMAN PEČARIČ


FORMA VIVA

EX-TEMPORE PIRAN

PIRANSKI DNEVI
ARHITEKTURE


ARTMARKET

.
 
  Predstavitev projekta
Novicam se ne odpovemo!


  Galerija Herman Pečarič Piran
Četrtek, 31. avgusta 2017 ob 20.00
 

Serija predstavitev projekta Novicam se ne odpovemo!, ki so ga za paviljon Republike Slovenije na Beneškem bienalu pripravili Nika Autor, Andreja Hirbernik, Ciril Oberstar in Andrej Šprah se nadaljuje.

V četrtek, 31. avgusta 2017, ob 20.00 vabimo na predstavitev filma in pogovor z avtorji v Galerijo Hermana Pečariča v Piranu. Organizator dogodka so Obalne galerije Piran.

Obzornik 63 je izraz družbene kritike, ki je lastna tudi sami formi anti-obzornika, in se osredotoča na koncept vlakov, potovanja ter iskanja sreče drugje. Film sledi smernicam obzorniške dejavnosti ter poizkuša umestiti in razumeti določeno podobo – drobec posnetka, z nekoč slavne železnice Beograd–Ljubljana, kjer begunci danes ne potujejo v vagonih, temveč med kolesjem vlakov. Obzornik 63 se poda v vizualno raziskovanje železnic, njihovega zgodovinskega, socialnega in političnega konteksta. Giblje se na meji med klasičnim informativnim in angažiranim anti-obzornikom ter esejističnim in eksperimentalnim filmom.

Projekciji bo sledila predstavitev zbornikaNovicam se ne odpovemo! Zbornik združuje tako strokovna besedila kot tudi literarne in vizualne elemente, osredotočene na analizo stanja na področju aktualne obzorniške dejavnosti in njenih ključnih žariščih, hkrati pa odpira tudi možnost refleksije določenih historičnih poudarkov, s katerimi aktualne pobude stopajo v dialog ali iz njih črpajo svoj ustvarjalni naboj.

Film

Obzornik 63 – Vlak senc, 38 min, Obzorniška fronta / Glasba: Matevž Kolenc in Miha Šajina / Glas: Pia Nikolič

Knjiga

Novicam se ne odpovemo! Besedila in vizualni material: Uroš Abram, Darran Anderson, Nika Autor, Zdenka Badovinac, Franco Berardi - Bifo, Igor Bizjan, Sezgin Boynik, Nicole Brenez, Creative Agitation (Travis in Erin Wilkerson), Mirjana Dragosavljević, Anja Golob, Andreja Hribernik, Miklavž Komelj, Matjaž Lunaček, Bill Nichols, Ciril Oberstar, Svetlana Slapšak, Igor Španjol in Vladimir Vidmar, Andrej Šprah, Ivan Velisavljević, Thomas Waugh, Jelka Zorn


Paviljon Republike Slovenije na 57. mednarodni umetnosti razstavi – La Biennale di Venezia  

Komisarka: Zdenka Badovinac

Kustosinja: Andreja Hribernik

Umetnica: Nika Autor

Produkcija projekta: Moderna galerija v sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti, Slovenj Gradec.

Več informacij o projektu najdete na povezavi: http://www.mg-lj.si/si/razstave/1985/nika-autor-novicam-se-ne-odpovemo/
TTL