Obalne galerije Piran

GALERIJA
HERMAN PEČARIČ


FORMA VIVA

EX-TEMPORE PIRAN

PIRANSKI DNEVI
ARHITEKTURE


ARTMARKET

.
 
  JANEZ MATELIČ
ČRTA IN RISBA, pregledna razstava


  Galerija Meduza Koper
5. julij - 3. september 2017
 

Glede na avtorjev obsežen opus bo razstava postavljena v dveh galerijah, v Mestni galeriji Piran in v Galeriji Meduza Koper, ki bosta odpirali svoja vrata z manjšim časovnim zamikom. Izbor grafik in slik iz različnih ustvarjalnih obdobij in vrhunci njegovega opusa bodo na ogled v piranski galeriji – odprtje 16. junija 2017 ‒, v Kopru pa bomo 5. julija odprli razstavo najnovejšega keramičnega cikla in  predstavili monografsko publikacijo. Spremni katalog z reprodukcijami reprezentativnih del, strokovnimi besedili, obsežno dokumentacijo in arhivskimi posnetki ponuja do sedaj najbolj celovit vpogled v Mateličevo več kot štiri desetletja dolgo ustvarjalno pot.

Ob izjemnem likovnem opusu ima pomembno mesto tudi avtorjeva angažiranost pri grafični produkciji drugih ustvarjalcev, predvsem primorskih umetnikov. Njegov Atelje-galerija SQART je od ustanovitve leta 1996 pomembna referenčna točka slovenske grafične ustvarjalnosti.

Obenem napovedujemo odprtje drugega dela razstave in predstavitev monografije, v sredo, 5. julij 2017, ob 20.00 v Galeriji Meduza v Kopru.


TTL