Obalne galerije Piran

GALERIJA
HERMAN PEČARIČ


FORMA VIVA

EX-TEMPORE PIRAN

PIRANSKI DNEVI
ARHITEKTURE


ARTMARKET

.
 
  KAJA URH
MED VRSTICAMI, slike


  Galerija Herman Pečarič Piran
17. feruar - 3. maj 2017

 

Odprtje: petek, 17. 2. 2017, ob 18.00

Kaja Urh (Kranj, 1988) je diplomirana slikarka, ki na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani zaključuje magistrski študij. Ukvarja se s slikarstvom in grafičnim oblikovanjem. V slikarstvu preizkuša različne slogovne pristope. Je članica Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU) in Likovnega društva Kranj (LDK). Udeležuje se likovnih kolonij in simpozijev. Od leta 2013 se redno predstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini. Za svoje slikarsko ustvarjanje je prejela več nagrad.

Leta 2016 je na mednarodni slikarski prireditvi Ex- tempore Piran prejela nagrado za najboljše delo mladega avtorja do 35 let.

Mednarodna strokovna žirija v sestavi Vilme Bartolić iz Hrvaške, Sabrine Zannier iz Italije ter Pavle Jarc iz Slovenije, je dodelitev nagrade utemeljila z naslednjimi besedami: »Kaja Urh se v svojem delu spogleduje s slikarstvom, ki se naslanja na medijske podobe, katere črpa iz fotografije, videa in medmrežja. To slikarstvo označujemo kot post-medijsko slikarstvo oziroma slikarstvo razširjenega vizualnega statusa. Nagrajeno delo v osnovi spominja na fotografijo ali izsek iz videa, ki ga z vertikalnimi linijami razgradi in tako izvorno podobo iz vsakdanjega življenja postavi v nov kontekst.«

INFO: Ana Papež Križaj, ana.papez@obalne-galerije.si, T 070 760 950

Dress Code part Y, 2016, akril na platno, 130 x 150 cm


Ringa Roses X, 2016, akril na platno, 70 x 100 cmTTL