Obalne galerije Piran

GALERIJA
HERMAN PEČARIČ


FORMA VIVA

EX-TEMPORE PIRAN

PIRANSKI DNEVI
ARHITEKTURE


ARTMARKET

.
 
  XLIX. MEDNARODNI SLIKARSKI EX-TEMPORE
XV. MEDNARODNI EX-TEMPORE KERAMIKE

Častno priznanje občinstva


 

Ob zaključku razstave XLIX. mednarodnega slikarskega ex-tempora smo v Mestni galeriji Piran v nedeljo, 5. oktobra 2014, podelili častno priznanje občinstva. Obiskovalci, ki so glasovali v času razstave, so za najboljšo sliko izbrali  delo mlade piranske gimnazijke YLENIJE ŽIBER.

Ob zaključku razstave XV. mednarodnega ex-tempora keramike pa smo v Galeriji Herman Pečarič v nedeljo, 19. oktobra 2014, podelili častno priznanje občinstva. Obiskovalci, ki so glasovali v času razstave, so za najboljše keramično delo izbrali keramiko SAPANE GANDHARB z naslovom Mrityuko chara. Delo je na ogled v galeriji Meduza 2 v Piranu. Avtorica je o tem zapisala:

Čeprav sem sedaj državljanka Slovenije, prihajam iz Nepala, mistične države pod Himalajo. Kontakt z hindujskimi miti in budistično religijo poskušam ohraniti v svojih delih. Moje delo ima naslov Mrityuko chara- Mrtvaška ptica imenovana tudi Gida. Gre za jastreba, ki se udeleži Nebeškega pogreba, kjer poje v naprej razkosano človeško truplo. S tem nas opozarja na minljivost človeškega telesa.

Sapani Gandharb in Yleniji Žiber iskreno čestitamo.


TTL