Obalne galerije Piran

GALERIJA
HERMAN PEČARIČ


FORMA VIVA

EX-TEMPORE PIRAN

PIRANSKI DNEVI
ARHITEKTURE


ARTMARKET

.
 
  NAGRADE XLII. mednarodnega slikarskega ex-tempora


 

GRAND PRIX XLII. mednarodnega slikarskega ex-tempora, je izbrala mednarodna strokovna žirija in ga podeljujejo Obalne galerije Piran. Po glasovanju žirije je največ glasov dobila slika z naslovom «Sur le sable passe la mer« avtorja Glinkov Sergej.

Obrazložitev:
Letošnji Grand Prix pomeni priznanje kakovostnemu slikarstvu, v katerem vibrira intenzivnost poteze in prefinjenost nanosa. Sergej Glinkov ustvarja v svojih delih arhitekturne strukture potopljene v kromatično magmo, kjer prekipevajo znaki, nagnjeni k navidezni prevladi ene same barve.  Figuralna sinteza na slikarski podlagi se udejanja v spletu harmonične kompozicijske logike in dinamične igre sledov in kretenj. 

Nagrada za najboljše delo mladega avtorja starega do 35 let, je izbrala mednarodna strokovna žirija. Nagrada je v obliki samostojne razstave v piranski galeriji Herman Pečarič. Podeljujejo Obalne galerije Piran, prejme jo Tina Dobrajc.

Nagrado za najboljše delo v tehniki akvarela po izboru mednarodne žirije, ki jo podeljujejo Obalne galerije Piran, prejme Joni Zakonjšek.

VELIKE ODKUPNE NAGRADE - vse po izboru strokovne žirije

 - Družba Casino iz Portoroža razpisuje nagrado za temo »Stare barke«, podelila jo bo Maša Ukmar; prejme pa jo Nina Raduha.
 - Nagrado podjetja Stavbenik iz Kopra, za temo »Istra« bo podelil g. Mitja Petrič; prejme jo David Ličen.
 - Nagrado Studia Galerija Gasspar bo podelil ga. Zora Muženič, prejme jo Cirilo Murer.
 - Terme Krka Strunjan razpisujejo nagrado na temo »solinska polja«; podelil jo bo gospod Miran Gaspari, prejme jo Žarko Vrezec.
 - Nagrado Gostilne Ribič, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija; za temo Obalno mesto, bo podelil g. 6. Damir Pribac, prejme pa jo Janko Kastelic.
 - Podjetje Soline iz Seče podeljuje nagrado, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija, na temo »Soline«, podelil jo bo direktor podjetja g. Alojz Jurjec, prejme jo Slavica Marin.
 - Banka Koper razpisuje nagrado na temo Soline, ki jo bo podelil Vladimir Frančeškin, prejme pa jo Veljko Toman.
 - Podjetje Top line d.o.o. iz Portoroža podeljuje nagrado za temo Mandrač in jo prejme Ana Canjko.
 - Občina Piran podeljuje nagrado na temo »Piran« izročil  jo bog. Tomaž Gantar, prejme pa  jo Pavle Ščurk.
 - Nagrado podjetja DOMODOM Drevenšek Bojan s.p. je izbrala strokovna žirija, za delo avtorja, starega do 35 let, ki jo bo podelila  gospa Ana Drevenšek, prejme pa jo Tereza Pavlovič.

POSEBNA VELIKA NAGRADA

 - Nagrado razpisuje podjetje Mayer McCANN iz Ljubljane in je v obliki slikarskega materiala; podelila jo bo ga. Patricia Majer Bajt, prejme jo Bruno Paladin.
 - Nagrado razpisujejo trgovine ART, podelila jo bo gospa Barbara Hočevar, prejme pa jo Emilija Podjavoršek.

VELIKE HOTELSKE NAGRADE

 - Nagrado Lifeclass hotelov bo podelil gospod  Janez Jager in jo prejme Mirna Sišul.
 - Nagrado hotelov Bernardin prejme Davor Rapaić.
 - Hoteli Piran podeljujejo dve nagradi. Izročil ju bo gospod Drago Papež, prejmeta ju Irena Ostrman in Milenko Prvački.
 - Nagrado Grand Hotela Metropol prejme Vladimir Prelc.

ODKUPNE NAGRADE

 - Nagrado gostišča Neptun Piran, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija, prejme Milan Obradovič -Karp.
 - Nagrado, ki jo razpisuje Splošna plovba d.o.o. iz Portoroža, bo podelila ga. Valentina Kocjančič Stojanovič, prejme pa jo Dušan Sterle.
 - Nagrado podjetja Agma d.o.o. iz Izole  prejme jo Duša Jesih.
 - Nagrado Minoritskega samostana sv. Frančiška Piran, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija, prejme Darja Cvikl.
 - Nagrado, ki jo razpisuje Valhostel družina Humar iz Pirana. bo podelil gospod Rajko Humar, prejme pa jo Vlado Geršak, st.
 - Nagrado, ki jo razpisuje podjetje Marovt d.o.o iz Stranic bo podelila ga. Mojca Marovt Haložan, prejme pa jo Simon Kajtna.
 - Nagrado, ki jo razpisuje podjetje Marovt d.o.o iz Stranic bo podelila ga. Mojca Marovt Haložan, prejme pa jo Stojan Špegl.

HOTELSKE IN PENZIONSKE NAGRADE

 - Nagrado HTP Simonovega zaliva prejme Mladen Milotić..

 - Nagrado hotelsko-turističnega podjetja Belveder iz Izole, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija prejme Martina Štirn.

 

 

POSEBNE NAGRADE

 

 - Kompas turizem iz Portoroža podeljuje nagrado v obliki dvodnevnega izleta za štiri osebe s katamaranom PRINCE OF VENICE v Benetke, ki jo bo podelil g. Marko Tancer, prejme Jadranka Perčič

 - Inštitut Villa Sancti Lj. podeljuje nagrado v obliki slikarskega materiala, podelila jo bo Tadej Žugman, prejme pa jo Metka Erzar.
 -
Canson in trgovine Art Ljubljana razpisujejo nagrado v obliki slikarskega materiala, podelil jo bo Miran Prodnik, prejme jo Gani Llalloshi.
 -
Liquitex in trgovine Art razpisujejo nagrado v obliki slikarskega materiala, podelila jo bo gospa Barbara Hočevar, prejme pa jo Neva Pizzul.
 -
LEFRANC & BOURGEOIS in trgovine Art, Ljubljana podeljujejo nagrado v obliki slikarskega materiala, podelila jo bo ga. Sandra Lubej prejme pa jo Marjan Prevodnik.
 - Turistična agencija Maona d.o.o. iz Pirana podeljuje nagrado, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija in je v obliki tridnevnega potovanja za tri osebe z obiskom sejma ARTE FIERA v Bologni januarja 2007, podelila jo bo ga. Polona Senčar, prejme jo Arjan Pregl.
 - Unikat Art&Hobby iz Portoroža razpisuje nagrado v obliki slikarskega materiala, podelila jo bo gospa Suzana Bertok, prejme pa jo Fulvia Zudič.

 

NAGRADE ZA AKVAREL

 

 - Odkupno nagrado za akvarel, ki jo podeljuje zasebni zbiratelj iz Portoroža prejme Enver Kaljanac.
 - Odkupno nagrada, ki jo razpisuje Hoteling d.o.o. iz Portoroža in jo je izbrala mednarodna strokovna žirija, prejeme Zvjezdana Marguš Prohaska.
 - Odkupno nagrado, ki jo razpisuje Valhostel dr. Humar iz Piranabo podelil gospod Rajko Humar, prejme pa jo Stanislav Petrovič Čonč.
 -
Odkupno nagrado za akvarel, zavarovalne družbe ADRIATIC SLOVENICA d.d. iz Kopra, bo podelila ga. Milojka Lahajnar Špacapan, prejme pa jo Vesna Kovač.

 

 

 

Mednarodna strokovna žirija v sestavi:

 - Nives Marvin, Piran
 
- Valentin Oman, Dunaj
 
- Gorka Ostojić - Cvajner, Pulj
 
- Enzo Santese, Trst
 
- Toni Biloslav, Piran (tajnik)

Žirija je izvolila predsednika žirije gospoda Enza Santese in imenovala tajnika žirije gospoda Tonija Biloslava.

Prijavilo se je 368 udeležencev. Oddanih je bilo 320 likovnih del. Razstava je postavljena v prostorih Mestne galerije in v skladišču soli Monfort. Razstavljenih je 152 del.

 TTL