Obalne galerije Piran

GALERIJA
HERMAN PEČARIČ


FORMA VIVA

EX-TEMPORE PIRAN

PIRANSKI DNEVI
ARHITEKTURE


ARTMARKET

.
 
  GENIUS LOCI LERA 2006


  Umetniška delavnica v Krajinskem parku Sečoveljske soline Lera
29. 8. - 5. 9. 2006
 

Tiskovna konferenca: petek, 1. 9. 2006 ob 11. uri na delovišču v KPSS Lera

Predstavitev projekta v Ljubljani: 12. 9. 2006 ob 19. uri v Galeriji Lek

 

Tudi konec letošnjega avgusta bodo Sečoveljske soline Lera obiskali in tu ustvarjali ustvarjalci različnih zvrsti na že tretji umetniški delavnici Genius loci Lera 2006, ki je bila doslej s strani javnosti, stroke in medijev zelo dobro sprejeta. Generalni pokrovitelj, podjetje Soline Pridelava soli d.o.o.je Obalnim galerijam zaupalo izbor udeležencev ter strokovno organizacijo in izvedbo tega kulturnega dogodka, konceptiranega izključno na specifičnem genius loci ambienta Piranskih solin.

Povabilu so se odzvali: ak. kipar, videast in docent na ljubljanski ALU DUŠAN BUČAR iz Elerjev, svetovni popotnik in fotograf ARNE HODALIČ ter kipar in slikar TONE LAPAJNE iz Ljubljane, mednarodno priznani arhitekt BORIS PODRECCA iz Dunaja, tržaški slikar, grafik in pedagog FRANKO VECCHIET ter kot častni udeleženec literat TONE PAVČEK, ki živi v Ljubljani in na Seči. Seveda sleherni avtor bo v izbrani zvrsti: v skulpturi, videu, fotografiji, slikarstvu, arhitekturi, inštalaciji in pisani besedi udejanil intimno videnje in doživljanje Lere.

Prva predstavitev tretje umetniške delavnice bo na tiskovni konferenci v petek, 1. septembra 2006 na delovišču v KPSS, kot doslej pa bomo v spomladanskih mesecih naslednje leto organizirali še razstavo Genius loci Lera 2006 s spremljajočim trojezičnim katalogom v razstavišču Caserme.

Letos bomo ta ekskluzivni umetniški projekt Genius loci Lera, njegove posebnosti in pomen, prvič predstavili tudi v Ljubljani in sicer v torek, 12. septembra 2006 v Galeriji Lek po otvoritvi samostojne razstave slik Toneta Lapajneta, s katero bodo obeležili njegovo trideseto obletnico ustvarjanja z zemljami.


TTL